Ağız Sağlığı Konusunda Doğru Bilinen Yanlışlar Nelerdir?
Günlük ağız bakımının diş sağlığı açısından son derece önemli olduğu bir gerçek... Ancak diş temizliğinde yapılan bazı yanlışlıklar, dişin doğal yapısında geri dönülemez hasarlara yol açabilir.
Özellikle fırçalama işleminde yapılan hatalar, mine tabakasında aşınmalara yol açar. Bu nedenle, dişe sert ve bastırarak yapılan uygulamalar, dişi beyazlatmak yerine, alt tabakanın meydana çıkması nedeniyle dişleri sarartır ve diş eti çekilmelerine de yol açar. Yumuşak kıllı diş fırçası kullanmak ve günde iki kez fırçalamak, aşınma sorunlarının önüne geçer.
Karbonatın beyazlatıcı etkisinden faydalanmak amacıyla, fırçaya karbonat dökerek diş fırçalamak ise diş minesine büyük zarar verir. Diş yüzeyinde mikro çizikler bırakacak olan bu tür uygulamalardan kaçınmak gerekir. Ağız sağlığında doğal bir yöntem olan karbonatın kullanımı, gargara şeklinde yapılmalıdır.
Yemeklerin ardından çiğnenen şekersiz sakızların, dişteki plak ve tartarlara karşı bir etkisi yoktur; tükürük salgısını arttırarak, ağız temizliğine yardımcı olur ve nefesi ferahlatır.
Diş hekimleri tarafından uygulanan diş taşı temizliği ve diş beyazlatma işlemlerin, dişin doğal yapısına zarar vermez. Burada kullanılan yöntemler son derece güvenilirdir.