Cilt ve Deri Problemleri
Çeşitli nedenlerden ileri gelen deri hastalıkları vardır; fiziksel, kimyasal, veya mikrobik kaynaklı dış etkenler; toksik, metabolik veya immünoalerjik mekanizmalarla ilgili iç etkenler ve nihayet daha çok kronik, bazen psikolojik nedenlerle ilişkili olarak ortaya çıkan deri hastalıkları. Ayrıca uyarının türüne ve neden olan mekanizmaya göre deri belirtileri değişebilir.
Doktorlar, doku bozukluklarını inceleyerek hızlı bir şekilde teşhise gitmek zorundadır. Bu şekilde doku bozukluğu kalınlığıma göre şematik olarak makül, papül, nodül ve atrofi ayırt edilebilir. Oluşan kabartının niteliğine göre içinde sıvı halinde serozite bulunan doku bozuklukları ise vezikül, fiske, sivilce ve derin kabarcık olarak sınıflandırılır. Sert doku bozukluklarının ise farklı tipleri şunlardır: pullu kabartı, beyaz ve dayanıksız, keratoz ve siğil vb..
Ayrıca pıhtılaşmış kan ve madde kayıplarından meydana gelmiş kabuklu doku bozukluklarına da rastlanabilir.Teşhisi kesinleştirmek ve doktora mikroskopik inceleme ile yardımcı olabilmek için, kolay bir işlem olan biyopsiye başvurmak gerekebilir. Uygun tedavinin seçilebilmesi için kesin teşhise varmak zorunludur.