Tatilde Alınması Gerekenler
Hazırlık Aşaması Nasıldır?
Havaların ısındığı zaman, uzun bayram tatillerinde, iş hayatından sıkılıp biraz dinlenmeye geçilmek istendiğinde insanlar kendilerini hemen bir tatil yerine bırakmayı istemektedirler. Sık tatile çıkanlar için hazırlık yapmak pek de öyle zorlayıcı değildir.
Tatile Çıkmadan Yapılması Gerekenler
Yolculuğa çıkmadan önce ilk olarak kıyafet eksikleri varsa onları gideren tatilci, sonrasında önem sırasına göre dizerek kıyafetlerini öncelikli olarak yanına almalıdır. Kullandığı ilaçlar varsa onlara da öncelik verecektir. Kişisel bakım ürünlerini (parfüm, tarak, diş fırçası, diş macunu, tırnak makası, makyaj malzemeleri bayan ise tabi, takılarını, tokalarını, deodorantlarını) yanına almalıdır. Okumak adına kitap, dergi, gazete alınması önemlidir. Böylece sıkılmamak adına güzel olacaktır. Fazladan ayakkabı almak gereklidir. Bu sayılanların yanında iç çamaşırları, çoraplar, havlu, dijital eşyalar unutulmamalıdır. Kol çantası ya da sırt çantasına yani kolaylıkla ulaşılabilecek olunan çantaya kimlik kartı, para, kredi kartları, atıştırmalıklar, kulaklık, cüzdan konulmalıdır. Bu şekilde öz hazırlık yapılır. Sonrasında yaşanılan yer düşünülmektedir.
Tatil Anı
Özellikle yaşanılan yerin kontrolünün nasıl yapılacağını iyi bilmek gerekir. Eğer kış aylarında ise tatil programı kombili sistemde kombi yaz moduna alınır. Donma olayı olması olasılığından dolayı tamamen kapatılmaz. Prizlerde takılı şekilde fiş bırakılmamalıdır. Işıklar kontrol edilmelidir. Açık cam kalmadığına bakılmalıdır. Ocak kontrol edilmeli, buzdolabının özellikle buzluk kısmında elektrik kesilme durumuna yönelik fazla gıda bırakılmamalı. Buzdolabının alt kısmında dönüş vaktine kadar dayanamayacak gıdalar temizlenmelidir. Evden çıkmadan tuvalet, banyo, mutfak alanında bulunan çöpler mutlaka dışarı alınmalıdır. Su vanaları kontrol edilmeli ev içerindeki ana vanadan da kapatılması olası durumlara karşı önlem alınmasını sağlamalıdır. Özellikle çiçek besleniyor ise evde onların solmaması adına bir yakına verilebilir ya da saksılar geniş bir kaba oturtularak altları delinmiş bir şekilde su almasına özen gösterilmelidir. Heyecanlı bekleyiş bitip yolculuk tamamlandıktan sonra artık tatilin keyfini çıkarmak ve mutlu bir anı daha hayata katmak kalmaktadır. Bunun yanında özellikle tatile çıkıldığını bilen ve tatilciyi seven insanların beklentilerini de unutmamak gerekir. Tatil dönüşünde gidilen yer ile alakalı bir hatıra alınmış olması bir hediye bekleyen dostların hatırını kırmamak adına güzel olmaktadır. Bu nedenle o yerleri hatırlatacak biblolar, tablolar, magnetler, anahtarlıklar gibi ufak hediyelikler almak gönül kırmamak adına iyi olduğu bilinmektedir. Tatilci de kendisine gidilen şehirde özellikle orayı yansıtan yiyeceklerden mutlaka yemelidir. Yanında seyahat edebilecek gıdalardan ana memleketini bulduğu anda almalıdır. Böylece daha uygun fiyatla da kendi bütçesine katkı sağladığı görülmektedir.